Werkvoorbereider BIM

Omschrijving

Slokker Bouwgroep maakt deel uit van de Slokker Groep, een familiebedrijf dat is opgericht in 1935 en sindsdien uitgegroeid tot een speler van betekenis op de markt. Vanuit onze vestigingen in Almere, Breda, Eindhoven en Huizen realiseren wij projecten in de sectoren woningbouw, onderwijs, zorg, commercieel, multifunctioneel, renovatie en transformatie. Dit gebeurt op basis van diverse contractvormen. Steeds vaker zijn wij niet alleen de bouwer, maar ook verantwoordelijk voor het (technisch) ontwerp en het planmatig onderhoud van uiteenlopende vastgoedprojecten. Zie voor meer informatie over wie wij zijn en wat wij doen www.slokkerbouwgroep.nl.


Onze vestiging in Eindhoven is op zoek naar een fulltime werkvoorbereider BIM.


Slokker Bouwgroep vestiging Eindhoven is een vestiging van Slokker Bouwgroep in Nederland, naast vestigingen in Breda, Huizen en Almere. De vestiging richt zich op de nieuwbouw van woningen, onderwijs- en zorgcomplexen en multifunctionele accommodaties en is jaarlijks goed voor een omzet van zo’n 20 mln. De werkzaamheden van een Werkvoorbereider BIM vinden deels plaats op de bouwplaats en deels op kantoor.


Jouw belangrijkste taken en verantwoordelijkheden: 

Twee dagen van de week ben jij onze BIM coördinator. Hier zorg jij voor het vertalen van de bedrijfsdoelstellingen van de vestiging in een stappenplan van de BIM-afdeling. Je beheert het BIM-werkplan en gaat de tools (zoals rulesets) opzetten waarbij er kan worden geclasht. Je adviseert verschillende bouwteams en stelt het BIM prestatie model samen. Ook coach en begeleid jij betrokken medewerkers en partijen bij de implementatie en toepassing van BIM in hun project.

De overige dagen werk jij als werkvoorbereider BIM en zorg je er voor dat alle disciplines (zoals bouwkundig, constructief en installaties) tot in detail afgestemd zijn in het BIM model en maakt je de planningen en tekeningen klaar voor het uitvoeringsteam. Daarnaast zorg je ook voor inkoopvoorbereiding en bewaak je de financiële voortgang van het project. Maar je bent niet alleen bezig met techniek. Je werkt namelijk ook veel samen met externe adviseurs, onderaannemers en leveranciers. Jij verbindt alle verschillende stakeholders met elkaar en maakt de vertaling in het BIM model. Zo heb jij de regie over het project en manage je het proces zo optimaal mogelijk.


Wat verwachten wij van jou: 

• Een opleiding HBO Bouwkunde; 

• 3 a 5 jaar werkervaring als werkvoorbereider met kennis van bouwtechniek;

• Kennis en ervaring met BIM programma’s (Solibri en bij voorkeur ook Revit); 

• Communicatief vaardig, enthousiast en klantgericht.

Vereisten

Wat jij van ons kunt verwachten: De uitdaging om met een enthousiast team te werken aan uitdagende projecten! De arbeidsvoorwaarden zijn concurrerend.


Interesse? Bij interesse in deze functie ontvangen wij graag zo snel mogelijk jouw reactie tegemoet. Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Edward Reimert via 035-5284386.